• en
  • nl

NICANO Suriname NV

Gedreven vanuit een voor 2005 nog onbekende persoonlijke liefde voor een land is in de periode tussen 2010 tot 2013 achter de schermen hard gewerkt aan een nieuwe toeristische activiteit voor Suriname.

Busiwagi NV BW logo

Vele Surinaamse reisbeschrijvingen worden veelal gelezen als natuur- en cultuurreizen maar kan zeker ook worden ervaren als uitdaging aangezien in Suriname veel avontuur schuilt. Dát is juist wat we met het concept Busiwagi willen versterken. Door zelf achter het stuur te zitten van de manoeuvreerbare open voertuigen wordt je nog meer onderdeel van deze natuur en moet je de uitdagingen trotseren die je onderweg tegenkomt. Kortom, het gaat hier om adventure excursies.

De tours zijn geschikt voor iedereen die op avontuurlijke wijze kennis willen maken met het primair tropisch Amazonewoud. We willen je laten kennismaken met de oorspronkelijke bewoners van dit gebied, de indianen. Hun leefwijze is nagenoeg onaangetast met uitzondering van enkele gemakken die de moderne cultuur met zich meebrengt. Verder kunnen we genieten van de prachtige pure natuur.

Eventueel kunnen we het uitbreiden met een jungle hike met klim. Het vereist natuurlijk iets meer van de lichamelijke conditie maar men hoeft daar geen atleet voor te zijn! Gelet op het avontuurlijk karakter van deze tour raden wij kinderen jonger dan twaalf jaar af, deel te laten nemen.